woensdag 12 oktober 2011

Iraanse pastor: 'Bijbels zijn zo hard nodig in Iran'

Pastor Vahik Abrahamian en zijn vrouw Sonja.
Eind augstus jl. werd de Nederlands-Iraanse pastor Vahik Abrahamian vrijgelaten uit de Iraanse gevangenis. Vahik woonde voor zijn gevangenschap acht jaar in Nederland. Onder diplomatieke druk van Nederland kwam hij dan ook vrij.

Liesbeth de Jong van Stichting HVC (initiatiefnemer van ‘Recycle je Bijbel’) sprak recent met Vahik. Ze vroeg  hem onder meer naar de behoefte aan Bijbels onder Iraanse christenen. Vahik antwoordt:

“Bijbels zijn zo hard nodig in Iran. In de gemeenten waar ik voorging voordat ik gevangen werd genomen,  waren veel gemeenteleden die geen Bijbel hadden. Alleen tijdens de diensten hoorden ze uit de Bijbel lezen.  
Bijbels zijn ook hard nodig om aan mensen die net christen zijn geworden een Bijbel te geven. Juist ook deze christenen hebben honger naar het Woord. Wij kunnen die honger alleen stillen door te prediken, maar het zou prachtig zijn als deze mensen zelf een Bijbel zouden hebben.”

We horen regelmatig nieuws over de geweldige groei van de christelijke gemeente in Iran. Wat heeft u daar met eigen ogen van gezien toen u in Iran was, voor u in de gevangenis terecht kwam?
“Het aantal christenen neemt toe in Iran. Velen hebben honger naar Gods Woord en er is veel aandacht voor de Bijbel. Wij spraken met mensen die aan de rand van de maatschappij leven. We kregen daar heel makkelijk contact mee. De familie- en vriendenbanden zijn erg sterk in Iran. Als er dus iemand tot geloof komt, vertelt hij dit door aan zijn familie en vrienden. Ook die gaan dan vaak geloven in Jezus.”

‘Recycle je Bijbel’ wil Iraanse christenen helpen aan een Bijbel. Wat kunnen we in Nederland nog meer doen voor hen?
“Christenen in Nederland, en trouwens overal ter wereld, kunnen een grote rol spelen. Ze kunnen bidden voor Iran. Ook kunnen ze onderdrukte christenen financieel ondersteunen, want dat is vaak echt nodig. Broeders en zusters in Iran verliezen vaak hun baan omdat ze gelovig zijn. Je kunt in Iran het beste eigen baas zijn. In alle overheidsinstellingen worden christen niet aangenomen of ontslagen.”

Lees het gehele interview met Vahid op de website van Stichting HVC.

Steun ‘Recycle je Bijbel’ financieel, en help Iraanse christenen aan een Bijbel. Hoe? Kijk hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten